sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Joulun helppoja asetelmia

Tänä vuonna joulu tulee hiljaisesti ja yksinkertaisesti. Luontoa kuunnellen ja kunnioittaen. Pihanurmikolle villiintynyttä sammalta on otettu varovasti talteen ja jokaisen syysmyrskyn riepoteltua pihapuita, saatiin kerättyä aikamoinen sato pudonnutta jäkälää. Nyt ne sitten pääsevät paraatipaikoille koristamaan joulun asetelmia ja kattauksia.


Hyasinttisipulit kokoontuivat tinavadille sammalien ja jäkälien joukkoon kuin sisarukset konsanaan.
Kukkakaupassa sipulien suojaksi oli laitettu kaunis koristevaha.Toiveeni on, että kukat aukeaisivat hitaasti, jos lainkaan. Pelkistetty sipuliasetelma on minulle mieleinen. Kun sipulit säilytetään viileässä, kukkien aukeaminen hidastuu ihan luonnostaan.Jos ja kun kukat sitten jouluksi avautuvat, on luvassa kaunis rivi valkoisia hyasintteja.Seuraavat sipulit olivat saaneet kullanvärisen koristevahan. Niitä sommittelin kuvioituihin kivikulhoihin. Yksinkertaiset muodot ja värimaailma tuntuivat sopivilta.


On mielenkiintoista huomata, miten lapsuudessa koetut joulumuistot kulkevat tavalla tai toisella elämässä eteenpäin. Minun lapsuuteni joulupöytää koristivat perinteiset Dalahästenit. Tänä vuonna oman kotini koristukseksi päätyi moderni, betoninen taalainmaanhevonen. Se on valmistanut helsinkiläinen Blåvilla.


Ruokailutilamme lasipöydän tunnelma on erilainen, vaaleampi ja kevyempi. Halusin rakentaa hyasinttiasetelmia myös tähän tilaan. Uutta ja vanhaa yhdistäen. Ja jälleen kerran, rekvisiittaa pihalta keräten.


Näissä kukkasipuleissa on oma multa ja juuret tallella. Ne tarvitsevat kastelua ja saavat luvan kasvaa.


Kukkasipuliasetelmat toimivat mielestäni hyvin myös perinteisemmissä astioissa. Joulun kattauksiin yhdistän mielelläni hiottua lasia ja kristallia.

Betoninen Dalahästen pääsi myös adventtipöytään - kolmatta adventtia avaamaan. Hauska huomata, että raffi betonipinta toimii myös kevyen lasin kaverina.Oikein ihanaa joulun odotusta ja mukavia koristeluhetkiä!

Jos joulun luonnonläheiset sisustustrendit kiinnostavat, lue niistä lisää Deko-lehden artikkelista:


Terveisin,

Marja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti