tiistai 24. huhtikuuta 2018

Alvariinsa Aaltoa

Oli aika uusia tv-tuolien tyynyt. Talven valkoiset karvatyynynpäälliset saivat väistyä kevään tieltä. Mutta mitä tilalle? Nuhruisiksi käyneet mustavalkoiset Marimekon tyynyliinat olivat myös tulleet aikansa päähän. Oli Alvarin aika - Alvar Aallon mustavalkoisten Siena-tyynynpäällisten aika.


Ei muuta kuin ostosretkelle Artekiin. Helsingin keskustan myymälä on hienolla tavalla uudistunut. Se tuntui myös olevan erityisesti aasialaisten arkkitehtuurin ystävien ja opiskelijoiden  kuvauskohde.


Alvar Aallon Siena-kuosi oli päätynyt myös myymälän omaan brändäykseen, kasseihin ja käyntikortteihin. Eikä ihme - moderni, ajaton ja graafinen muoto sopii myös yritysgrafiikkaan.


Siena-kuosi syntyi jo 1954, kun Alvar Aalto vaikuttui toscanalaisen, keskiaikaisen pikkukaupungin - Sienan arkkitehtuurista. Erityisesti kaupungin katedraali ja kaupungin keskustori Piazza del Campo puhuttelivat arkkitehtia. Tiilisten rakennusten ikkunat toistuvat kuosissa samassa rytmissä.

Tämän tuttavuuden myötä Siena päätyi myös minun matkahaaveiden listalle - huomasin, että sen historallinen keskusta on myös yksi Unescon maailmanperintökohde.Arkkitehtuurin innoittama design tuntui hyvältä.
Uskon, että tyynyjen ryhdikäs, paksu puuvillakangas kestää myös käyttöä. 


Siena-kuosiin on suunniteltu monia muitakin pikkuesineitä ja tekstiilejä pannulapuista, patakintaisiin, käsipyyhkeistä keittiöessuihin ja pöytätableteista meikkipusseihin.Hauskasta pikkutarjottimesta tuli minun ikioma aamukahvitarjottimeni, joka tosin toimii kivasti myös keittiön pöydällä juomatarjoilussa.


Keittiöni pikkuesineistön uusimisprojektissa oli listalla myös pannunalusten päivittäminen. Huomasin, että Aallon klassinen design osoittautui tässäkin houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.Ja kuin kuriositeettina vakio aallossani oli viikonlopun jäljiltä vielä kauralakuja 
- kuin Sienan mustat pylväät, mutta hujan hajan sekaisin.


Terveisin,Ei kommentteja:

Lähetä kommentti