kotiliesi

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Nappula kukkaruukut muuttivat meille

Iittalan uudet Nappula kukkaruukut muuttivat kaupunkikotimme ikkunalaudalle. Ruukut on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Matti Klenell. Keraamisissa ruukuissa on selkeä ja yksinkertainen muoto. Niiden avulla viherkasvit voi asettella uudella tavalla. Valitsin kolmesta väristä klassisen valkoisen, koska se sopii eri tiloihin ja eri sisustuksiin ja antaa mahdollisuuksia muutoksille.Sateisena helmikuun alun viikonloppuna aurinko suvaitsi hetken pilkastaa pilvien lomasta, mikä loi kivat ja niin toivotut valoilmiöt ikkunaseinään.


Vanhan talon korkeat ikkunat ja leveät ikkunalaudat suorastaan kutsuivat vaihteeksi viherkasveja. Ja saivatkin niiden avulla taas ihan erilaisen tunnelman. Samalla ne saavat minut taas hetkeksi ummistamaan silmäni ikkunalautojen kunnostustarpeilta.


Anopinkieli on helppo kasviklassikko, joka sopii minun kaltaiselleni aloittelevalle viherpeukaloille.  Graafinen ilme viehätti, ja kukkakaupan floristi sai minut vakuuttuneeksi siitä, että kasvi pärjää hyvin kaupunkikodin keskuslämmityksessä. Se viihtyy myös auringonvalossa ja tarvitsee kastelua parin viikon välein.


Toinen kasvi, johon viehätyin oli kuningasbegonia, jonka kauniissa lehdissä on upeita kuviota ja väriyhdistelmiä. Minun kasvini hehkuu upean punaisena.
Myös kuningasbegoniaa sanottiin helppohoitoiseksi, ja se saa kuivahtaa kastelujen välillä. Ihan suoraa auringonvaloa ei suositella, joten pitää katsoa, miten kasvi alkaa viihtyä tällä ikkunalla.


Ruukkujen kanssa ikkunalle voi asetella myös muita esineitä. Kokeilin, miten Marimekon Siirtolapuutarha kulhot toimisivat Nappuloiden kanssa.

Lue alla olevista linkeistä myös Kotilieden jutut juuri nyt suosittujen kasvin hoidosta.

Anopinkieli: https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/anopinkieli-on-sarmikas-mutta-helppohoitoinen-ohjeet-anopinkielen-hoitoon/

Maijat: https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/maijat-tuovat-kotiin-rehevaa-vehreytta-nain-maijojen-hoito-onnistuu/

Muorinkukka: https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/muorinkukka-ihastuttaa-vehreydellaan-poimi-tasta-vinkit-muorinkukan-hoitoon/

Muulinkorva: https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/muulinkorva-on-herkka-kaunotar-parhaat-vinkit-trendikasvin-hoitoon/

Fiikus: https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/fiikus-hurmaa-sisustajan-nain-pidat-fiikuksesi-tyytyvaisena/Terveisin,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti