sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kevään kasvu kukkii kotona

Viikonloppuna vietettiin kevätpäivän tasausta, jolloin päivä ja yö olivat yhtä pitkät. Tästä eteenpäin päivä pitenee ja menemme valoa kohti. Kevätsää oikuttelee ulkona, mutta uskon siihen, että uusi lumi on vanhan tuho. Sisällä sen sijaan kevät jo kukkii. Meidän keväämme aloittivat ihanat magnoliat - niin elävät ja kasvua hehkuvat.


Asettelin magnoliat olohuoneen pöydälle. Maljakko on Skannon mallistosta vuosien takaa. Otan sen aina keväisin esiin kevätoksia tai pajunkissoja varten. Se on riittävän korkea ja näyttävä juuri tähän tarkoitukseen.


Lämmössä kukat alkoivat aukeata, ja hento pinkki sävy tuli enemmän esiin. Oksien kaakaonruskea sävy sopi hyvin talven tyynyjen ja taulun väreihin. Toivon, että ainakin osa kukista kestää pääsiäiseen tai ainakin palmusunnuntaihin saakka, ja nuput aukeavat juuri oikeaan aikaan.


Olemme koko talven saaneet iloita erivärisistä tulppaaneista ja niiden riemukkaista väriyhdistelmistä. Tällä kertaa päädyin hankkimaan pitkiä, näyttäviä, ranskalaisia tulppaaneja. Oranssi väri loisti kuin aurinko.


Nämä pitkät. vaaleat tulppaanit tulivat kotiini palleroina ja pikkuhiljaa aukesivat loistoonsa. Kerroksellisuus ja pyöreä muoto ovat kauniit ja hieman poikkeavat. Aikaisemmasta kukkakimpusta jäänyt sitkeä krysanteemi päätyi pieneen Marimekon maljakkoon jatkamaan elämäänsä.Kevätaurinko innoitti minua myös hankkimaan ensimmäiset perunanarsissit. Öisin lämpötila voi laskea vielä pakkasen puolelle eivätkä nämä herkät kukat pidä siitä. Siksi koulutan niitä aurinkoon päivisin ja istutan kukkapurkkeihin vasta kevään edetessä, toivottavasti jo pääsiäiseksi.


Kaunista kevään odotusta!

Terveisin

Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti