kotiliesi

maanantai 23. tammikuuta 2012

Norjalaiset suunnittelivat Myy-valaisimet

DESIGN


Norjalainen muotoilijaryhmä Norway Says on lukenut nuoruudessaan Tove Janssonin Muumi-kirjoja ja ispiroitunut pippurisesta Pikku-Myystä. Tämä selkeän kirpeä hahmo on saanut uuden muodon norjalaisten suunnittelijoiden valaisimissa. Myy-valaisin toimii yksinään, mutta siitä syntyy myös mielenkiintoinen valaisinrivistö keittiön- tai työpöydän päälle tai käytävään. Kotona tai julkisissa tiloissa.
Väreissäkin on mistä valita.

Törmäsin tähän hauskaan valaisimieen työtehtävässäni. Ihastuin sen moderniin ja persoonalliseen muotoon. Se edustaa suunnittelijoittensa yksinkertaisen kekseliästä tyyliä, josta heidät on palkittu sekä norjalaisilla että kansainvälisillä suunnittelupalkinnoilla.
Harkitsen valaisimia nyt tyttäreni huoneeseen, yhdistetyn koulu-, tv- ja ompelukonetason päälle. Nämä hauskat pikkumyyt ovat kuin modernisoituja suutarinvalaisimia.

Valaisimet ovat yhteispohjoismainen projekti. Ne valmistaa tanskalainen Muuto nimi tulee sanasta muutos ja se kuvaa yrityksen halua tuoda pohjoismaalaiseen muotoiluun uusia näkökulmia. Valaisia myy Finnish Design Shop.

Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti