kotiliesi

tiistai 10. heinäkuuta 2018

Asuntomessuilla esillä ensi vuoden värit ja trendit

Keväällä Kölnin huonekalumessuilla ja Milanon Design Weekin näyttelyissä oli nähtävissä jo ensi vuoden trendit eurooppalaisessa sisustuksessa. Nyt Porin Asuntomessuilla nähdään, miten uusimmat suuntaukset on jalkautettu suomalaiseen pientaloasumiseen. Tulevat trendit ovat esillä jo nyt.

Sisustuksen värit ja stuktuurit ovat lähtökohtina myös muodille ja ne tulevat monella tavalla osaksi arkeamme. Moni meistä ei pysty tässä ja nyt rakentamaan tai sisustamaan täysin uutta kotia, mutta vanhaa kotia voi kunnostaa pala kerrallaan. Asuntomessuilta voi saada hyviä ideoita myös kodin remontointiin.
Pehmeät pastillit jatkavat - pinkki kärjessä saaden seurakseen pastellin lilan.
Mukana tulevat myös murrettu pastellinvihreä, pesikka ja mango.

Talo Luviassa (kohde 11) makuuhuoneen seinä kevyen lilan säväyksen, ja Ladon ovi -liukuovet ovat supisuomalaiset. Myös kylpyhuoneessa toistuvat lilan ja pinkin sävyt. 


Hillityt harmaan sävyt jatkavat pastillien kaverina. 
Pellava on ehdottomasti messujen suosituin vuodetekstiili.

Lastenhuoneissa pinkki on ollut suosittu aina. Apulannan Sipe Santapukin stailaamassa
lastenhuoneessa myös lattia oli rohkeasti värjätty pinkiksi.
Luonnon sävyt siftaavat pinkin ja lilan suuntaan ja yhdistyvät kevyeeseen mustaan.


Monen mielestä messujen ehkä mielenkiintoisin kohde on Bunkkeri (kohde 16) - pahasti rapistumaan päässyt entinen Shellin talo, joka uusi omistaja Juha Heino remontoi viihtyisäksi ja toimivaksi asunnoksi. Myös Bunkerin olohuoneen sisustus oli tarkkaan mietitty tulevaa ajatellen.Pinkit ja pastellit tekstiilit nousivat esiin monissa kohteissa...


 ... sisustuksessa ja kattauksissa, pienissä yksityiskohdissa.


Dekon sisustamassa Talo Haltiattaressa (kohde 26) oli nostettu ensiin aina tyylikäs ja ensi vuonna erityisen trendikäs luonnonvärinen nahka.


Luonnonvärinen nahka oli olohuoneen kalusteiden väri myös Kastellin Vivassa (kohde 15)


 sekä Porin Energian Valovoimassa (kohde 10).
Prisman ja Kodin Terran sisustamassa talossa oli tuttu Lepakko-tuoli trendikkään värisenä. Sama tuoli oli saatu myös täysin kierrätyskalusteilla sisustettuun WinNovan Tähteen (kohde 7), jossa siihen yhdistettiin Milanossa vahvasti esiin noussut tummahko sininen.


Milanossa esiin nousi voimakkaasti myös sitruunankeltainen, joka nähtiin Porissa Jokilammissa (kohde 21) yhdessä sinisen ja luonnonvärisen nahkan kanssa.


Palaan vielä Bunkkeriin, joka oli paitsi upea korjausrakentamisen taidonnäyte, myös osoitus siitä, että vanhaan rakennukseen voi luoda uusinta uutta ideoimalla ja näkemällä vähän vaivaa.
Bunkkerin keittiössä oleva lasiruudukko on muodissa, vaikka ei olekaan nyt taas aallon harjalle nousussa olevaa lasitiiltä.


Yhdistettynä tummiin, kevytrakenteisiin puukalusteisiin se on aivan täysi kymppi.


Keittiön pöydällä oleva suomalaisille tuttu teräksinen Aalto-lautanen on nyt jälleen muotosuosikki. Vapaat, aaltoileva ja epäsymmetriset muodot korostuvat.Oikeanpuoleiden yläkuvan sekä alapuolella olevan kuvan koriste-esiteet ovat Porin Energian Valovoimasta (kohde 10).Loppuun on pakko laittaa vielä pari kuvaa suosikkisaneerauskohteeni hienoista kierreportaista. Ne ovat peräisin 1800-luvulta ja edustavat uskomattoman hienoa käsityötä - sepän ammattitaitoa.

On hienoa odottaa, mihin avautuu seuraava ovi ensi vuoden Asuntomessuilla Kouvolassa.
Silloin katsotaan jo vuoteen 2020 ja uudelle vuosikymmenelle.


Terveisin, 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti