logo

torstai 2. elokuuta 2018

Pientä pintaremonttia kylppärissä

Kesäloman lopuksi saimme tyttäreni kanssa inspiraation tehdä pientä pintaremonttia kylppäritiloissa ja viimeistellä pienellä budjetilla tiloja siistimmiksi. Muutaman päivän työrupeamasta tuli hyvä mieli ja tilat saivat uutta ilmettä.


Kylppärin tumma pöytätaso oli päässyt huonoon kuntoon ja oli korkea aika kunnostaa se. Otettiin tyttären kanssa esiin tasohiomakone ja käynnistettiin hommat.


Kun pinta oli saatu hiottua tasaiseksi oli aika aloittaa vahaus.


Valitsimme tuotteeksi Bloom-puuvahan, värinä Muskotti.


Lopputulos on mielestämme hieno. Kun pöytä vielä stailattiin Broste Copenhagenin pienillä kaakaonsävyisillä keramiikkapurkeilla, olimme tyytyväisiä.


Pienen wc:n maalattu seinä oli muuttunut nurhuiseksi ja saumat olivat halkeilleet. Päätimme paklata saumat siistiksi ja maalata seinään uutta ilmettä Tikkurilan Tunto-maalilla.Valitsimme Tunto hieno -maalin, värinä Stauroliitti. Pohjamaalina käytetään samansävyistä maalia, jonka päälle vedetään rouheinen Tunto omalla tyylillä.


Uusitut sävyt vaativat myös pyyhkeiltä uutta väriä, joten pääsimme myös stailausostoksille.


Seuraava kohteemme oli saunan pesutilan pöytätaso, joka sekin joutui tasohiomakonekäsittelyyn.


Hiottu pinta käsiteltiin värittömällä mehiläisvahalla ja siitäkin tuli tasainen ja kaunis.


Myös saunantilan pöytätaso sai Broste Copenhagenin pienet keramiikkapurkit - ruukun sävyisenä.
Uusi pyykkikori valittiin samaan linjaan.


Purkkien ja pikkuruukkujen muotokieli jäi alitajuntaani varmaankin Porin Asuntomessuilta, jossa kamerani ikuisti kauniin ryhmän - tosin ihan eri käyttötarkoituksessa. Tämä on hyvä osoitus siitä, miten inspiraation voi saada mistä vain. Myös halu uudistaa kotia syttyi messuilla uusia ihania tiloja katsellessa. Ei siis ollut mikään turha messukeikka.Terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti