keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Väriä ja kevään iloa vappuun!

Tänä vuonna ei lakiteta Mantaa tai mennä Helsingin Ullanlinnaan vappupiknikille. Sen sijaan voidaan nauttia keväästä, sen väreistä ja herkuista perhepiirissä pienimuotoisemmin. Luonto herää kevääseen ja tarjoaa myös monia ilon hetkiä.


Meidän pihallamme valkovuokot ovat puhjenneet kukkaan ja levittäytyneet koko pihamaalle. Niitä on ollut ihana poimia myös pieninä kimppuina sisälle iloa tuomaan. Marimekon tuotannossa aikoinaan ollut viinilasi toimii hyvin valkovuokkomaljakkona.
Espanjalaiset kuohuviinilasit on taas otettu esiin juhlaa odottamaan.


Vappuna saa iloitella väreillä kukissa ja kattauksissa.
Onneksi myös pionit ovat ehtineet jo kauppoihin ja kukkivat nyt täydessä loistossaan.


Leivoimme tyttäreni kanssa kevään ensimmäisen raparperipiirakan kaura- ja spelttijauhoista. Makuna myös kardemummaa ja vaniljaa.
Piirakan ja muidenkin vappuherkkujen reseptit löytyvät Prinsessojen kotitalous -blogistani:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2020/04/vappuherkut-kevaista-ja-kaunista.html


Vappujuomaksi teemme aina hunajasimaa, omien mehiläisten hunajasta. Tarjolla on tänä vuonna myös Tertin kartanon alkoholitonta ruusukuohuviiniä ja tietysti kevään ensimmäiset shampanjat.


Pihamaalle olemme istuttaneet orvokit, viime viikonloppuna. Ne ovat aina lupaus keväästä.
Taimitarhuri kertoi, että nämä orvokit olivat karaistuneet -4 asteen pakkasessa. Viikolla ne saivat suojapeitteen parina yönä.


Pienet orvokit ovat suosikkejani. Ja tänä keväänä erityisesti hento pinkki/valkoinen kukka tuntuu ihanalta.


Toivotaan, että vappuviikonloppuna saadaan nauttia kauniista säästä kaikkia ennustuksia uhmaten!



Hauskaa Vappua ja kaunista kevättä!

t. Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti