kotiliesi

lauantai 24. marraskuuta 2018

Joulun väri sininen ja kulta

Tänään on pikkujoulu - jouluaattoon on tasan kuukausi. Huomenna avataan juhlallisin menoin Helsingin joulukatu. Joulun hehkutus Black Fridayn ostohysterian jälkeen tuntuu taas kotoisan pehmeältä. Joulupuodit olivat Kauppatorin kupeessa jo auki ja rakentuivat kovaa vauhtia Senaatintoreille.

Tämä kolmas joulun väreihin liittyvä postaukseni nostaa esiin sinisen ja kullan kauniisti hehkuvan yhdistelmän. Tunnelma on ylellisen tuntuinen. Silti pienistä ja yksinkertaiseista elementeistä syntyvä.


Ikiaikaisen jouluenkelini kultaiset siivet ja sifonkinen helma saavat sen istumaan mitä erilaisimpiin asetelmiin. Nyt yhdistin sen Marimekon  kullanhoitoisiin maljakoihin ja sinistä ja kultaa hehkuviin joulupalloihin. Tumma puu sopii hyvin kullan ja sinisen sävyttämään värimaailmaan.


Mafka & Alakosken joulupallot ovat hurmanneet minut tänä jouluna. Yksi Riihimäen lasipuhaltamolla taannoin tehdyistä hankinnoista oli tämä tyttäreni ostama sininen suupuhallettu lasipallo.


Kun tänään seikkailimme kumppanini kanssa Helsingissä joulun tunnelmaa aistien ja design liikkeitä kierrellen, tarttui mukaani yksinkertainen, marmorijalkainen kynttilänjalka Habitatin/Vepsäläisen citymyymälästä. Marmori on tullut myös joulupöytiin sekä koristeissa että kattauksissa.

Klaus Haapaniemen tekstiilit ovat vieneet sydämeni

World of Tre oli puolestaan nostanut esiin ison valikoiman Klaus Haapaniemen tyynyjä. Pakko myöntää, että olen ihastunut  Haapaniemen tekstiileihin ja pari tyynyäkin päätyi ostoskassiimme. Toinen niistä pilkistää yläkuvassa.

Haapaniemen ylellisen tummansinisiä, sadunomaisia tyynyjä on esillä aikaisemmassa postauksessani "Joulun värit ja tyyli kansanperinteen tarinoista". Jos kiinnoistuit, klikkaaa postaukseen tästä linkistä:
Stockmannilla silmääni osui Seraxin ihana tarjoilusetti, joka sopii vaikkapa jouluglögin tarjoiluun. Kaatimessa ja laseissa on kupariset vannekkeet ja kupari toistuu tarjottimen kahvoissa. Kuparin kellertävä väri siftaa kultaan ja tarjottimen designissa on sininen teema.Tumma sininen on kuninkaallinen väri ja se sai minut valitsemaan kuvaan joulupallovarastostani juuri tämän ruusukultaisen helmipallon tuomaan samaa tunnelmaa.
Ylelliseen tummansiniseen värimaailmaan luo lämpöä myös tyttäreni, Laura Bruun Designin suunnittelema kotimainen varpukynttiläornamentti. Kynttilän valo saa varvut hehkumaan kuin ne pilkistäisivät lumen alta.
Joulupalloissa on ihanaa se, että ne eivät koskaan vanhene, vaan niitä voi sopivasti kierrättää itse. Ne näyttävät ihan uusilta, kun samoja palloja ei nosta esiin joka joulu ja kun niille valitsee esillelaitossa uuden väriyhdistelmän.
Samoja palloja on esillä muutaman vuoden takaisessa postauksessani Kuparinhohtoinen joulu:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2014/12/kuparinhohtoinen-joulu.htmlIhanaa pikkujouluviikonloppua ja joulun odotusta,
Postauksessa esiintyvät tuotteet ovat teemaan sopivia poimintojani itselle ostetuista joulukoristeista ja somisteista. Niihin ei liity kaupallista yhteistyötä kyseisten yritysten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti