kotiliesi

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Joulun väri kulta & luonnon koristeet

Marraskuun puoliväli on ylitetty ja ensi viikonloppuna on kuukausi jouluun. On siis aika aloittaa katselmus joulun koristuksiin. Meidän perheessä on ollut tapana valita joka vuosi joululle teemaväri ja toteuttaa sitä somistuksissa. Juuri tänään keskityttäreni kysyi minulta, minkä värinen joulu meillä on tänä vuonna.

Esittelen blogissani neljä erilaista somistuskokonaisuutta, jotka edustaavat tämän hetken suuntauksia.
Aloitan luonnon ihanuuksista, koska kotimme sijaitsee luonnon helmassa ja pihamaalta voi poimia mitä ihanimpia elementtejä joulukoristuksiin. Kullan kiilto lisää niihin ihanaa hehkua.Syysmyrskyt ovat pudottaneet männyistämme pieniä oksia. Olen poiminut ne visusti talteen ja tiedän, että ne päätyvät joulukattauksiimme. Männynoksat sopivat hyvin yhteen modernien joulukuusien kanssa. Kultainen metallikuusi ja kultakimalluksella somistettu keisaripuukuusi ovat Jyskin valikoimasta.


Hillitty kultakimallus sopi kauniisti vaaleaan puuhun ja antaa juuri sopivasti joulun säihkettä modernilla tavalla.


Myös kotipihan koivusta on syyspuhureissa pudonnut oksia ja jäkälähippuja. Alla oleva jäkälä on vielä kauniisti okasassa kiinni. Taustalla puujalustaan upotetut tuikkukynttilät.


Lisäsin jäkälähippuun pihamme lumimarjapensaasta kauniin valkoisia lumimarjoja. Niistä syntyi oivallinen koriste. Taustalla valkoisen paperienkelin hulmuava helma.


Männynhavut, kävyt ja tammenterhot muodostavat luonnollisen ja kauniin koristeasetelman.


Jättiläiskäpy ei ole kotipihastamme, mutta se sopii hyvin kokonaisuuteen. Se on saanut yksinkertaisen, kauniin kultareunan.


Kullanväriselle tarjottimelle kokosin keraamisia käpyjä ja tammenterhoja - kultamaalilla värjättyjen lehtien kera. Myös paperimassasta valmistettu joulupallo on saanut kultaväriä pintaansa.


Kultaisen kuusen voi asetella myös kullanväriselle tarjottimelle.


Luonnon koristeisiin lasken myös kotimaiset, suupuhalletut lasipallot. Ainakin oksille ripustettuina.


Vierailin tyttäreni kanssa hiljattain Riihimäellä Mafka & Alakoski lasistudiossa. Sieltä tarttui mukaani suupuhallettuja joulupalloja. Yllä olevan valkoisen lasipallon kuvio toi mieleeni lumimarjat. Alla olevassa kuvassa on suosikkipalloni: lasikuplia ja huurretta."Metallimökkini" pukeutui nyt joulukuosiin. Sammalpohjan päälle kokosin jäkälää, varpuja ja käpyjä.


Musta metalli taipuu myös kynttilänjaloissa suoriin tai kaareviin muotoihin. Alakuvan metallikruunu roikkuu terassillamme.


Vanhasta Porvoosta löytämäni keraaminen tammenterho kapsahti 
pihakatajaan, portaiden kupeeseen joulua odottamaan.Minulla on usein ollut tapana käyttää luontoelementtejä myös joulun ruokapöydässä. Sammalet ja risut ovat olleet käytössä. Alla olevassa kuvassa kokeilin sammalta lasilautasen alla kattausalustana.
Tässä linkki yhteen aikaisempaan joulukattaukseeni:
http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2013/12/joulupoyta-katettiin-sammalilla-ja.html


Jos innostuit luonnon somisteista, katso myös aikaisemmst postaukseni 
harmaalla sävytetty valkoinen joulu tai ensimmäinen adventtikynttilä sytytettiin:

 Joulun odotusta,
Postauksessa esiintyvät tuotteet ovat poimintoja itselle ostetuista joulukoristeista ja somisteista. Niihin ei liity kaupallista yhteistyötä kyseisten yritysten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti