kotiliesi

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Mänty - mikä ihana jouluhavu!

Kuusi vai mänty? Ikuinen kysymys monessa perheessä ennen joulua. Kuusella on vuosisatisen historian vuoksi etulyöntiasema, mutta muutamien viime vuosien aikana mänty noussut täysiveriseksi jouluhavuksi. Se on nostettu kattauksiin, kukka-asetelmiin tai jopa kuusen korvikkeeksi.


Itse olen ihastunut männyn pitkiin havuihiin, hienotuneeseen vihreään ja monimuotoisiin oksiin. Koko syksyn ajan olen huolella kerännyt talteen kaikki myrskyjen pihamännyistämme pudottamat oksat - isot ja pienet. Ja nyt sitten olen voinut hyödyntää niitä jouluasetelmissa.


Männyn oksa sopii mielestäni yhteen monien kukkien kanssa. Erityisesti valkoinen amaryllis on suosikkiyhdistelmäni. Asetelma voi olla hyvin yksinkertainen ja pelkistetty tai sitä voi täydentää erilaisilla varvuilla tai esimerkiksi eukalyptyksen oksilla.


Mänty sopii hienosti myös harmaaseen värimaailmaan. Myös rujomman tuntuiset oksat voivat maljakossa näyttää ihan täydellisiltä - katsojan mukaan tietenkin.Viime vuonna joulun alla oli voimakas myrksy, joka pudotti pihamännystämme valtavan kokoisen oksan. En halunnut pilkkoa tätä mahtavaa oksaa, vaan päätin ripustaa sen esille sellaisenaan. Koristeeksi valikoituivat vai muutamat suupuhallettut, neutraalit lasipallot.


Pienempia havuja hyödynsimme joulupöydän kattauksessa. Tyttäreni rakensi niistä myös kauniin servettisomisteen.Lisää luonnon asetelmista voit halutessasi lukea postauksestani Joulun väri kulta ja luonnon koristeet:
https://prinsessojeninteriordesign.blogspot.com/2018/11/joulun-vari-kulta-luonnon-koristeet.html


 Joulua odotellessa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti