kotiliesi

lauantai 1. joulukuuta 2018

Muotoiluinstituutin Joulumyyjäisissä

Tänäkin vuonna saavuin Lahteen, Muotoiluinstituutin perinteisiin Joulumyyjäisiin. Tapahtuma on erityisen suosittu Lahden seudulla, mutta tänne tullaan kauempaakin hankkimaan joululahjoiksi nuorten suomalaisten suunnittelijoiden designia ja käsitöitä.

Tänä vuonna tapahtuma sijaitsee Kauppakeskus Triossa ja myyntipöytiä on noin 50.
Poimin postaukseeni lähinnä sisustamiseen ja somistukseen liittyviä elementtejä, mutta tarjolla on myös paljon muuta. Tekstiilejä, koruja, kortteja, valokuvia....


Macrame Lahden kolme suunnittelijaa Sofia Haavisto, Krista Virtanen ja Emma Hirvonen olivat tehneet hienon kattauksen kierrätyspuuvillasta tehtyjä makrameita. Yksi niistä päätyi minunkin ostoskassiini.
Makrameen juuret johtavat arabilaiseen kulttuuriin - mattojen ja tekstiilien ylimääräiset langat alettiin punoa reunakoristeiksi.

Designeri ja puuseppä Aleksi Puustinen ihastutti jakkaroillaan, tarjottimillaan ja tarjoilualustoillaan, joiden värikkäät osat syntyvät käytöstä poistetuista skeittilaudoista.
Paula Nurminen oli loihtinut myyntipöydille Potti-ruukkuja, jotka syntyvät valusavesta. Kansi on koivua ja se toimii myös tarjoilualustana.Paulan myyntipöydillä oli myös hänen valmistamiaan hauskoja Kokedama-palloasetelmia.Tyttäreni Laura Bruun toi myyntiin uuden jouluornamenttimalliston. Kuvassa Kuurankukka, joka on saanut innoituksensa jääkiteiden ikkunoihin muodostamista herkistä taideteoksista. Inka Tiitinen ja Ronja Huovinen valmistivat betonisia kynttilänjalkoja. Töissä on käytetty karkeusasteeltaan kahta erilaista kuivabetonia.


Olga Sorsan designheijastimet ovat ihastuttavia. Ne on muotoiltu heijastuskangasta ja Yopo-paperia yhdistämällä. Paperi varmistaa, että ryhdikäs muoto säilyy.


Anette Pitkänen oli muotoillut heijastimia japanilaiseen origamityyliin. Ihastuttavia nämäkin.


Muotoiluinstituutin Joulumyyjäiset ovat avoinna tänään la 1.12. klo 18 saakka ja huomenna su 2.12. klo 12-18. Myyntialueet sijaitsevat Kauppakeskus Trion pk-kerroksessa Finlaysonin ja Pentikin myymälöiden läheisyydessä. Osoite: Aleksanterinkatu 18, Lahti

FB-tapahtumalinkki:
https://www.facebook.com/events/1158815767628275/

Joulumyyjäisten tunnelmissa, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti