kotiliesi

tiistai 4. joulukuuta 2018

Joulun väri pinkki ja ruusukulta

Tänä vuonna meidän joulumme väreiksi näyttää valikoituvan pinkki ja ruusukulta. Ne hehkuvat kuusessamme, joka tuodaan perinteisesti Pellingistä, Porvoon saaristosta. Ne yhdistyvät hillitysti vaaleisiin tiloihin ja kalusteisiin. Ja niitä täydennetään luonnon omilla väreillä ja materiaaleilla: oksilla, kävyillä, sammalella ja havuilla.

Tässä neljännessä joulun väreihin liittyvässä postauksessa nostan esiin poimintojani pinkin pehmeästä ja modernista värimaailmasta. Jouluun sopivat myös loiste, kiilto ja heijastukset. Tunnelmaa pehmentävät sävyihin sopivat samettityynyt ja erilaiset asetelmat.


Ferm Livingin Balance-kynttilänjalka on tämän joulun suosikkini. Se on geometrisen pelkistetty ja tyylikäs. Silti nimensä mukaan tasapainoinen. Se on monikäyttöinen ja muutautuu erilaisiin miljöihin.

Kuva Finnish Design Shop / Ferm Living


Ikiaikainen perinnekoriste uudistuu

Himmeli on tänä vuonna noussut sisustustrendien kärkeen. Sen geometrinen muoto ja käsityön leima puhuttelevat juuri nyt. Himmeli on löytänyt tiensä myös moderniin muotoon ja materiaaliin. Tyttäreni jouluornamentissa säännöllinen oktaedri välkkyy teräksisenä.

Kuva Laura Bruun DesignRiihimäen lasikylässä vierailun satoa on ollut jo monessa postauksessani, mutta nämä suupuhalletut lasipallot vaan ovat hurmanneet minut.Iittalan ihanan lasipallolaatikon ostin jo yli kuukausi sitten varastoon. Pallojen värimaailma ja todella yksinkertainen ilme puhuttelivat. Nämä pallot ovat laadukasta designia, joka kestää aikaa vuodesta toiseen.


Pallot ripustetaan toimistomme puurojuhlassa esille koristeoksiin vähän samaan tapaan kuin alla olevassa kuvassa.

Kuva Finnish Design Shop/IittalaKlaus Haapaniemen iso samettityyny on hankintani World of Trestä. Sen Lily of the Valley -printti muistuttaa kesästä ja kielojen tuoksusta. Kielo on äitini suosikkikukka ja vaikka sen usein liitetäänkin juhannukseen ja kesän heleyteen, kielo on myös ikivanha suomalainen joulukukka.


Piirongin paperipallo säilyy litteänä ja pysyy pyöreänä kätevän magneettikiinnityksen avaulla.


Ruusukulta antaa pinkille sopivaa säihkettä, joka on tervetullut myös meidän joulukuuseemme pieninä annoksina.


Lumimarjan oksiin sopii myös hillitty bling bling. Alakuvassa lasteni ikiaikainen lumisadepallo.


Lue myös postaukseni luonnon omista joulukoristeista: https://prinsessojeninteriordesign.blogspot.com/2018/11/joulun-vari-kulta-luonnon-koristeet.html

Joulun odotusta,
Postauksessa esiintyvät tuotteet ovat teemaan sopivia poimintojani itselle ostetuista joulukoristeista ja somisteista. Niihin ei liity kaupallista yhteistyötä kyseisten yritysten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti