kotiliesi

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Teehetken ihanat designit

Haudutetun teen täyteläinen ja voimakas tuoksu leijuu keittiössä. Pakkanen paukkuu ulkona ja lämmin juoma tuntuu suorastaan ylelliseltä. Teehetken kruunaa joululahjaksi saatu Marimekon teekannu.


Maija Louekarin Räsymatto-kuosi on hauskasti, epäsäännöllisen säännöllisesti pilkullinen, Se sopii oivallisesti Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan Oiva/Siirtolapuutrha-kannuun.


Kannussa oleva teesiivilä on kannun ja kannen tapaan keramiikkaa. Kannen puinen nuppi ja kannun kahva on valmistettu kestävästä kumipuusta.


Teelaadun valinta menee fiiliksen mukaan. Tee on myös yksi suosikkituominen matkoilta ja teetä valmistaessani usein palaan matkamuistoihin. Musta Azerçay kuljettaa minut Azerbaidžaniin, Kaspianmeren rannalle, jossa teetä nautittiin myös säilöttyjen kirsikoiden tai vadelmahillon kera.Jokaisella teelaadulla on omat haudutuslämpötilansa ja aikansa. Perinteisen mustan teen vesi voi olla lähes sata-asteista ja sitä haudutetaan 3-4 minuutin ajan. Kukkaisen jasmiiniteen vesi on 65-85° asteista ja haudutusaika tuplasti pidempi. Tarkkuus kannattaa, sillä oikea lämpötila ja haudutusaika tuo esiin kunkin teen parhaan maun.


Tällä kertaa yhdistin Azerçay-teeheni omien mehiläistemme tuottamaa hunajaa.
Alessin Acacia  hunajalusikka on lahja sisareltani. Se on saanut muotonsa hunajakennon rakenteesta.


Alvar Aallon suunnittelemalla Siena-kuosilla päällytetty vaneritarjotin sopii kattauksen värisävyihin.
Talviseen teehetken sopivat tietysti myös lumenvalkoiset tulppaanit.
Ihania talvihetkiä,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti