logo

sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Piano sisustuksessa - haaste vai mahdollisuus?

Piano ja muut soittimet kuuluvat monen perheen elämään. Sisustuksellisesti soittimet ovat mielenkiintoisia ja välillä haastaviakin. Musiikin ammattilaisilla ne ovat usein kodin keskiössä, tärkeällä paikalla kotia ja elämää. Upeat flyygelit keskellä olohuoneita ovat näyttäviä ja usein hyvin persoonallisia myös sisustuksellisesti.

Harrastajilla soittimet taas halutaan usein sovittaa osaksi kodin muuta sisustusta. Meidän pianomme on valkoinen ja se on sijoitettu omalle seinälleen olohuoneessa. Näin se on aina ollut koko perheen käytettävissä tarpeen mukaan, mutta värimaailmaltaan ja olemukseltaan sen on soveltunut osaksi olohuonetta.


Piano on alun perin lahja vanhemmiltani. Heille oli tärkeää, että kotona aloitettu musiikkiharrastus sai jatkua myös omassa kodisssani.


Olohuoneen sohvalta katsottaessa pianoseinä näkyy selkeimmin. Pienikokoinen, yksinkertainen ja valkoinen soitin oli toiveeni. Myös soinniltaan tämä soitin on osoittautunut sopivaksi ja perheemme tarpeisiin riittäväksi.


Pianon päälle ei kannata kerätä paljon tavaraa. Joskus soinnit halutaan päästellä ilmoille kansi auki. Normitilanteessa meillä pianon päälle on kuitenkin sijoitettu symmetrisesti kaksi valaisinta ja kaksi pientä soittajapatsasta.


Pienet rautaiset patsaat edustavat musiikin moninaisuutta. Meilläkin lapset ovat halunneet pianon lisäksi kokeilla mm. viulua, klarinettia, saksofonia, kitaraa ja ukulelea. Pienemmät soittimet on sijoitettu lasten huoneisiin. Ja vieläkin minulla on aarteina tallessa muskariaikojen pieni kannel ja lyömäsoittimien arsenaali.


Ihan valtavan suuri nautinto minulle on se, kun saan kaikki lapset kotiin pianon ääreen ja voimme laulaa yhdessä.


Oma soittamiseni on jäänyt kovin vähäiseksi. Keväisin kuitenkin olen usein ollut mukana kuoroprojektissa ja oman äänen stemmat olen saanut harjoiteltua pianon kanssa kätevästi omissa oloissani.


Tänä keväänä laulan Porvoon Oratoriokuorossa J. Haydnin Nelson-messun. Konsettimme on palmusunnuntaina 14.4. Porvoon tuomiokirkossa. Solisteinamme ovat Tuuli Lindeberg (sopraano), Essi Luttinen (altto), Jere Martikainen (tenori) ja Heikki Orama (basso). Orkesterina Lohjan kaupunginorkesteri. Teoksen johtaa Eric-Olof Söderström.

Terveisin, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti