kotiliesi

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Vielä hetki ruskan sävyjä terassilla ja kotona

Talviaika on alkanut ja eri puolilla Suomea maa on jo lumen peitossa. Etelä-Suomessa olemme saaneet vielä herkutella syksyn väreillä. Pimenevät illat ja tummat aamut kertovat tosin täälläkin, että talvi on alkamassa.


Tänä viikonloppuna jopa syysaurinko pilkisti hetkittäin. Myös usva on ollut tuttu näky lähiseudullamme. Luonnon ihanat sävyt inspiroivat minut vaihtamaan harmaiden terassituolien tyynyt ruskankeltaisiksi. Näin värimaailma toistaa ympäristön ihanaa väriloistoa.Pihassamme on paljon lehtipuita - vaahteroita, tammi, koivuja ja haapoja ja ruskan väriloisto puiden lehdissä on ollut upea. Pentik Studion Haapa-lautanen toistaa puiden ruskailmettä, ja se löysi paikkansa terassin betonipöydältä. 


Syksyn sisustustyynyjen suunnittelussa ja värivalikoimassa on myös otettu huomioon syksyn hurma. Ei siis ihme, että oli helppo löytää sopivaa väriä myös sisälle.


Olohuoneen vaaleat sohvat ja niiden hillitty tunnelma saavat aina välillä väripläjäyksen - välillä yllätän itsenikin! Tänä syksynä kirkkaat ja raikkaat perussävyt tuntuivat ihanilta, ja valitsin niitä iloksemme.
Usvapelto ja järven ranta ovat suosikkimaisemiani kotikulmilla. Syksy on upeaa satoaikaa, ja luonnosta saa mitä ihanimpia herkkuja. 
Järvi-Suomen kasvattina muikut kuuluvat ruokapöytääni usein. Nämä puhdasvetisistä järvistä pyydetyt Suomen pienimmät lohikalat ovat todella hyvänmakuisia. Tänä syksynä olen kokeillut leivitteenä kotimaista Malmgårdin kaurajauhoa - toimii hyvin!
Makuuhuoneen ikkunasta näkyvän juurevan koivun juurella on ihana näky - harmaata, mustaa ja vihreän ihania sävyjä. Samat sävyt tulivat terassimme ruukkuihin. Lämmin syksy sai kesäkukat kukkimaan todella pitkään, mutta nyt oli aika vaihtaa värikkäät callunat niiden tilalle.


Ensi viikonloppuna on jo halloween. Tänä vuonna emme kurpitsajuhlaa vietä mitenkään erityisesti, mutta koristekurpitsat hankin terassille perinteitä kunnioittaen. Ja ruokalistalta löytyy varmasti kurpitsaruokaa.


Mukavaa uutta viikkoa - halloweenia odotellessa!

Marja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti