kotiliesi

lauantai 5. toukokuuta 2018

Valkovuokot valloillaan

Kevät on luonnon heräämisen juhlaa. Joka päivä tapahtuu pieniä ja isoja ihmeitä, kun ruohot, kukat ja puiden silmut rynnivät kasvuun auringon ja kevätsateiden myötä. Kasvun huminan voi melkein kuulla korvissaan. Ja ainakin lintujen laulun voi kuulla jo aikaisin aamulla. 
Tähän mielettömään juhlaan on aivan ihanaa saada herätä aamusta toiseen! Tämän kiitollisuuden vuodatuksen myötä minun on pakko tunnustautua kevätihmiseksi. En voisi elää ilman kaikkia neljää vuodenaikaamme, mutta kevät saa minuunkin aivan erityistä virtaa. Herään talviunesta valkovuokkojen myötä.Pihapiirissämme kasvaa kaikkialla valkovuokkoja. Ne muodostavat ikään kuin maton, joka yht'äkkiä leviää kaikkialle. Ja vuosien saatossa kukkien määrä on vain lisääntynyt. Joka kevät odotan valkovuokkojen kukkimista aivan valtavalla innolla.
Tänä vuonna kevät on ollut vähän myöhässä, mutta muutaman päivän aikana valkovuokot ovat innostuneet kukkimaan.


Luonto näkyy kotiimme isojen ikkunoiden kautta ja sen tunnelmat ovat konkreettisesti läsnä sisätiloissamme. Valkovuokkojen aikaan kerään muutamia kukkia hentoihin lasimaljoihin olohuoneen pöydälle ja makuuhuoneisiin muistuttamaan kevään ihanuudesta.Valkovuokot pujahtavat  toukokuussa myös vuodeteksteiileihin.
Kun luonto alkaa kukkia, hurahdan myös kesäkukkien istuttamiseen. Orvokit tulivat kotiin jo ennen vappua, sillä sitkeinä ne sietävät sään vaihteluja monia muita kukkia paremmin.
Hennot valkoiset hortensiat ovat suosikkejani, mutta niitä pitää kouluttaa ulkoilmaan huolellisesti. Ne ottavat ensiaskeleitaan ulkoilmaan talvisijoiltaan kuoriutuneiden pihakalusteiden kanssa.


Pienet betonipöydät ovat osoittauneet tukeviksi ja käteviksi terassilla.Myös väriltään ja muodoltaan
ne sointuvat yhteen terassin laatoituituksen kanssa - kuin osaksi sitä.


Kevätilon lisäksi minulla on myös ilo kertoa, että Prinsessojen Interior & Design -blogini on valittu finaaliin Deko-sisutuslehden blogikilpailussa. Mukaan valitut blogit tulevat osaksi Dekon sisustamisen erikoissivustoa, jossa jaetaan vinkkejä, inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa sisustajille.  Nyt on lukijoiden vuoro äänestää voittajaa.

Jos koet, että haluat kannattaa blogiani tässä kilpailussa, voit käydä äänestämässä 10.5. mennessä. Deko-lehti arpoo kaikkien äänestäjien kesken Dekon vuosikertoja ja Piz Buin -aurinkosuojatuotteita.

Tässä linkki Deko-lehden äänestyssivulle: 
https://dekolehti.fi/trendit-ideat/dekon-sisustusblogikilpailun-finaali-aanesta-suosikkiasi/


Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti