sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Adventtiajan asetelmia luonnosta

Tänään on ensimmäinen adventti. Ja ennen kuin huomataankaan, on joulu ovella. Jälleen on ollut toiveena, että joulun odotukseen ja tunnelmaan voisi virittäytyä pikkuhiljaa ja välttää kiire ja stressi. Ehkä poikkeuksellinen vuosi tuo tähän mahdollisuuden, kaikkea turhaa kun on karsittava. Ainakin adventin aloitin rauhassa mietiskellen. Keräsin koristeita luonnosta sekä kotiin että työpaikalle, kaikesta nauttien.


Paperiset joulupallot ovat modernit ja kevyet. Toimistolla se sujahtivat käkkäräiseen oksaan kuin luonnostaan. 


Tanskalaisen house doctorin paperimassapallot puolestaan ripustin kotona myrskyn pudottamaan männynoksaan takan reunalle. Osa palloista on koristeltu valkoisilla somisteilla, isommissa on kultakoristus.


Toinen männynoksa päätyi työpaikan pöydälle. Se on kaunis ihan sellaisenaan, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Myrskyn pudottama, jäkäläinen oksa päätyi myös koristeeksi. Se on luonnon oma taideteos, eikä tarvitse mitään lisää.


Kotiovi sai tänä viikonloppuna perinteisen joulukranssin. Sekin tehty luonnon oksista, eikä kaipaa muuta.Kotimetsässä luonto sai kevyen lumipeitteen, sen alta sain kuitenkin poimittua muutamia elementtejä myös sisälle - sammalta, pudonnutta jäkälää, puolukanvarpuja, katajanoksa ja pari kotikuusen käpyä.Kukkien sijaan asettelin maljakoihin mustikan ja puolukan varpuja. Siinä ne ovat kaksin rinnakkain, kuten luonnossakin - Markku Salon Yhdessä-maljakossa.
 


Luonnon värit kulkivat mukaan lenkin jälkeen myös saunaan. Emendon ihanat, osin pellavaiset vehnätyynyt rentouttavat hartioiden ja niskan työssä jäykistyneitä lihaksia. Ne tuovat lämpöä ja hyvää mieltä.Katso myös joulun helppoja hyasinttiasetelmia tästä linkistä: https://prinsessojeninteriordesign.blogspot.com/2019/12/joulun-helppoja-asetelmia.html

Kaunista ja lämminhenkistä adventtiaikaa!

Terveisin Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti