kotiliesi

maanantai 9. huhtikuuta 2018

Muumiystävän huoneessa

Tyttäreni on suuri muumien ystävä. Pienestä lapsesta asti muumit ovat kulkeneet mukana hänen arjessaan ja myös juhlissaan. Vähän aikaa sitten hänen huoneensa remontoitiin uuteen uskoon, nuoren naisen huoneeksi, mutta muumit saivat roolin myös uudessa huoneessa. Lapsuuden rakkaat muistot kulkevat yhä mukana.


Pienet ja vähän suuremmatkin keraamiset muumihahmot ovat olleet tallessa minun kaapissani. Ne on nostettu esiin erityistilanteissa ja juhlissa. Lapsuuden kesinä ne asuivat pihan leikkimökissä. Nyt hahmojen oli kuitenkin siirtyä tyttäreni haltuun ja pysyvästi hänen huoneeseensa.


Finlaysonin muumilakanoista Ruusumuumi on tyttäreni suuri suosikki. 
Iän karttuminen ei ole vähentänyt rakkautta kuosiin.


Muumimamman vadelmamehu on vaihtunut Pepsi Maxiin tai granaattiomenamehuun, mutta lähes aina juoma nautitaan muumimukista. Kaappiin onkin kertynyt aikamoinen mukikokoelma. Mukin voi valita värin, mielialan tai muumihahmon mukaan. Minun kohtalokseni on tullut lapsistaan hysteerinen, siivousintoilun valtaama Vilijonkka:).


Monilahjakkaan taiteilija Tove Janssonin kirjat eivät ole pelkästään lapsille. 
Niissä on sanoma myös aikuisille, mikä tekee niistä niin kiehtovia ja ajattomia. Itse olen ahminut Toven elämästä kertovia kirjoja ja myös hänen novelleitaan - ennen muumiaikaa.


Lapsuuden pehmoleluja on säilytetty kuin aarteita. Hyväkuntoisina ne saavat yhä luvan istahtaa sängylle.


Lapsuuden rakkaasta nukkekodista on tullut muumien oma talo.


Terveisin,


2 kommenttia:

  1. Ihana postaus <3 - olen nimittäin hurahtanut muumeihin <3

    Kesäterkuin Ronja

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Muumeihin on helppo hurahtaa:).

    VastaaPoista