kotiliesi

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Viikonloppu kukkii kotona

Tänä viikonloppuna on ollut sellainen tunne, että kevät ottaa isoja harppauksia. Aurinko paistaa ja taivas heittää pieniä kuuroja luontoa kastellakseen. Silmut kasvavat kohisten. Kotiin hankitut viikonlopun kukkakimputkin ostin kevätmielellä. Herkkiä kukkia kesän tuloa enteillen.Pinkki asetelmä pääsi Timo Sarpanevan Jurmo-maljakkoon, jonka kaivoin esiin Sarpanevan näyttelyn innoittamana. Pääsiäiseksi hankkimani, pieni puuterinvärinen Marimekon Flower-maljakko tuntui sopivan tähänkin kokonaisuuteen.

Perjantaina piipahdin Marimekon tehtaalla ystävämyynnissä ja hankin Carina Seth-Anderssonin suunnitteleman valkoisen Ming-maljakon. Se on tehty opaakkilasista suupuhaltamalla. Muotokieli puhutteli minua ja sopi yhteen kotini esineistön kanssa.

Ihan parhaan ilon tarjosivat kuitenkin kotipihan kukat. Eilen bongasin ensimmäiset valkovuokot, jotka vuodesta toiseen ilmaantuvat samalle talon kulmalle ensimmäisten lämpöisten kevätpäivien myötä.

Kimalaiset ja mehiläiset innostuivat krookuksista, jotka nekin aukesivat loistoon ihan hetkessä.


Yksi onneton kimalainen taisi nauttia vähän liikaa mettä ja pökertyi kukkaan.


Tuomi on jo tuloillaan. Silmut kasvavat lupaavasti.Ja minä odotan kesää malttamattomana. Finlaysonin poistopäiviltä viikolla hankkimani Piennar-kesälakanat oli pakko ottaa käyttöön heti - luonnon ja keväisen värimaailman innoittamana. 
Lakanoiden satiinimainen puuvilla on miellyttävän viilentävä erityisesti kesällä.
Terveisin,

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ihanassa blogissa :)

  Ronja

  https://willaronja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ronja Ryövärintytär! Käyn kurkkaamassa sinun blogiasi!

   Poista